Jakub Suljkanović novi premijer

Tuzla: Imenovana nova Vlada

Imenovana nova Vlada TŽ, Jakub Suljkanović je novi županijski premijer
Vijesti / Politika | 17. 02. 2018. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Skupština Tuzlanske županije  imenovala je večeras na hitnoj sjednici novu županijsku vladu, nakon što je danas razriješena vlada ove županije, na čelu s premijerom Begom Gutićem.

Za novog premijera izabran je Jakub Suljkanović (SDA), koji je u prošlom sazivu županijske vlade obnašao funkciju ministra financija.

Imenovani su i novi ministri, neki od njih su iz saziva prošle vlade, a neki su njeni novi članovi.

Ministri iz prethodnog saziva, koji su ostali u novom, odnosno koji su večeras ponovo imenovani su: ministar unutarnjih poslova TŽ Husein Topčagić (SDA), ministrica pravosuđa i uprave TŽ  Ivana Kulić (Narodna stranka Radom za boljitak), i ministar privrede Osman Puškar (BPS).

Ministri iz Saveza za bolju budućnost iz prethodnog sazivu Vlade također su ostali u novom sazivu, pa je tako novi-stari ministar obrazovanja i znanosti Zlatan Muratović, zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, te trgovine, sprometa i turizma Mirsad Gluhić.

Novi ministri u Vladi TŽ su ministar financija Miralem Nuhanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mufid Klinčević, ministrica za kulturu, sport i mlade Slavena Voinović, te ministar za boračka pitanja Enes Gegić, kadar SDA.

Ministri za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te za rad i socijalnu politiku bit će imenovani naknadno.

Novi sastav županijske vlade s Jakubom Suljkanovićem na čelu je potvrdilo 20 izaslanika, dok je njih 13 bilo suzdržano prilikom glasovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close