Blic, škljoc

Tužitelj Matešić pod istragom zbog fotografije sa Sanaderom

Oslobođenje doznaje kako se radi upravo o fotografiji koju je na svom Facebook profilu objavio PR-ovac Vedran Strukar.
Vijesti / Politika | 23. 06. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ured može potvrditi da je registrirao pritužbu po službenoj dužnosti na osnovu nedavnih medijskih objava o tužitelju Matešiću", odgovor je koji je Oslobođenje dobilo u kojemu se ne navodi o kojim se medijskim objavama radi.

No, Oslobođenje doznaje kako se radi upravo o fotografiji koju je na svom Facebook profilu objavio PR-ovac Vedran Strukar.

Ivan Matešić rođen je 7. 2. 1975. godine u Prozoru, u općini Prozor-Rama, u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u siječnju 2000. godine. Zasnovao je radni odnos u studenom iste godine, prvo u svojstvu pripravnika, a kasnije i kao sudac Općinskog suda za prekršaje u Prozoru, gdje je radio do lipnja 2007. godine.

Pravosudni ispit položio je 2004. godine pred komisijom Federalnog ministarstva pravde. Od 2007. godine obavljao je dužnost savjetnika federalnog ministra pravde, Feliksa Vidovića, da bi dana 1. 12. 2008. godine bio postavljen na radno mjesto pomoćnika federalnog ministra pravde za oblast uprave. Odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, u studenom 2013. godine je imenovan za tužitelja Tužiteljstva BiH, gdje je stupio na dužnost dana 1. 12. 2013. godine. Bio je i jedan od kandidata za glavnog tužitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close