Ministrica

Turković preuzela dužnost

U mandatnom periodu ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Turković će vršiti i dužnost zamjenice predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Politika | 24. 12. 2019. u 18:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Bisera Turković preuzela dužnost

Novoimenovana ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je preuzela dužnost od dosadašnjeg ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.

U mandatnom periodu ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Turković će vršiti i dužnost zamjenice predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Turković je prvoimenovani bilateralni ambasador u povijesti Bosne i Hercegovine (u Republici Hrvatskoj 1992.), te prvoimenovana žena na funkciji ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kao i prvoimenovana žena na funkciji zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Osim funkcije ministra za europske integracije BiH, doprinijela je razvoju i unaprijeđenju diplomatske službe BiH kroz funkcije izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika BiH u Mađarskoj, SAD-u, Belgiji i Kataru, zatim kao šef Stalne misije BiH pri OSCE-u i UN-u u Austriji, nerezidentna veleposlanica BiH u Brazilu, Meksiku i Luksemburgu, te veleposlanica at large i načelnika Ureda za posebne diplomatske aktivnosti u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH, priopćeno je iz te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close