Hibridne agresije

Turković tvrdi da se protiv BiH vodi hibridni rat i agresija

''Medijske kritike nisu problem, ali lažne vijesti jesu'', navela je Turković.
Vijesti / Politika | 12. 03. 2021. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ustvrdila je u petak kako su njena zemlja i ona osobno mete "hibridne agresije" iza koje stoje maligni strani utjecaji, ocijenivši kako je nužno poduzeti mjere da bi se to suzbilo.

Turković je na svom Facebook profilu postavila poruku kako su BiH i njeni dužnosnici meta sve brojnih lažnih vijesti te tvrdi kako iza toga stoji organizirana kampanja čiji je cilj potkopati stabilost države.

"BiH i naši građani, pa i naša ekonomija, institucije i svi patrioti trpe posljedice i štete zbog brojnih kleveta, zlonamjernih i podmetnutih informacija koje pojedini mediji, često pod političkim pritiscima i kontrolom, plasiraju. Medijske kritike nisu problem, ali lažne vijesti jesu", napisala je Turković.

Ona je to učinila potaknuta proturječnim tvrdnjama koje su pratile njenu ovotjednu turneju po zemljama regije te posjet Berlinu, gdje je razgovarala sa šefom njemačke diplomacije Heikom Maasom, kao i Bruxellesu, gdje se sastala s dužnosnicima Europske komisije.

Turković je u Berlinu razgovarala i s njemačkim kandidatom za novog visokog predstavnika u BiH Christianom Schmidtom, pri čemu mu je dala punu potporu za eventualno preuzimanje te dužnosti, piše Hina.

Dok je Turković vodila te razgovore na društvenim su se mrežama pojavile tvrdnje kako je po Europi putovala s problematičnim PCR testom na koronavirus, kojemu je navodno bio istekao rok pa su je stoga jedva pustili da uđe u Njemačku.

Turković je bila i na meti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, kao i predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zbog inzistiranja da se prije uporabe cjepiva protiv koronavirusa kojega je donirala Srbija provjeri njegova zdravstvena ispravnost. Vučić joj je poručio kako priča "šuplje priče", a Dodik da daje "glupe izjave".

Prije toga pojavile su se tvrdnje kako se ministrica protiv koronavirusa potajno cijepila u Hrvatskoj, što je ona odlučno zanijekala.

Sada je pak ocijenila kako je previše optužbi na njen račun da bi se one mogle promatrati izolirano te tvrdi kako je to dio urote "političkih centara kojima ne odgovara da BiH bude na pravi način i kvalitetno predstavljena u Berlinu, Beču, Bruxellesu ili u Bijeloj kući".

"U tom kontekstu vidim sve neistine, uključujući i one koje je demantiralo Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke, te lažne tvrdnje da sam primila cjepivo u Hrvatskoj", napisala je Turković.

Poručila je kako je došlo vrijeme da se i tijela vlasti u BiH, kao i brojne druge države i u Europskoj uniji počnu baviti "pitanjem svojevrsnog hibridnog rata protiv BiH i njenih institucija te namjernog plasiranja lažnih informacija, nerijetko u interesu malignih stranih utjecaja".

Navela je kako će osobno poduzeti zakonom predviđene mjere protiv onih koji o njoj šire lažne informacije i klevete, ali je istaknula kako je puno važnije da BiH nađe način kako će se boriti protiv malignih stranih utjecaja i hibridne agresije.

Kopirati
Drag cursor here to close