Vršitelji dužnosti

Turković: Bez natječaja na rukovodeće pozicije

Ona je svojom odlukom i bez ranije sprovedenog natječaja, ovlastila Šejlu Đurbuzović, ranije savjetnika u Odsjeku za EU, da obavlja poslove iz nadležnosti pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković opet se našla u središtu pozornosti. Kako piše ATV BL - ministrica je izbjegla natječaj kako bi na pozicije vršitelja dužnosti postavila Bošnjake.

Ona je svojom odlukom i bez ranije sprovedenog natječaja, ovlastila Šejlu Đurbuzović, ranije savjetnika u Odsjeku za EU, da obavlja poslove iz nadležnosti pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova BiH - navodi ATV.

Odluka je danas stupila na snagu i trajat će do izbora pomoćnika ministra u Sektoru za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

ATV se pita ''da li je ovo način da se izbjegne zakonska procedura i na taj način na rukovodeće funkcije, bez natječaja, budu postavljeni Bošnjaci po volji Bisere Turković.''

Podsjećaju i da je isti slučaj bio i sa imenovanjem Bakira Sadovića, za tajnika Ministarstva vanjskih poslova, koji je u bliskim rodbinskim vezama sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Kopirati
Drag cursor here to close