Mediji jedno, Trump drugo

Trump prijeti medijima zbog navoda o nuklearnom oružju

Sam predsjednik Trump takva je izvješća već opovrgnuo i dao naslutiti da će možda tražiti oduzimanje licenci mreži NBC i ostalim nacionalnim televizijama
Vijesti / Politika | 12. 10. 2017. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ministar obrane Jim Mattis u srijedu je kritizirao po njegovim riječima "apsolutno lažna" medijska izvješća u kojima se tvrdi da je predsjednik Donald Trump tražio povećanje američkog nuklearnog arsenala. 

"Ta vrsta pogrešnog izvještavanja je neodgovorna", rekao je u pisanoj izjavi Mattis.

Hina podsjeća kako je mreža NBC objavila u srijedu, pozivajući se na trojicu dužnosnika koji su bili na sastanku, da je Trump zatražio dramatično povećanje nuklearnog arsenala SAD-a kada je u srpnju razgovarao sa savjetnicima za nacionalnu sigurnost.

Sam predsjednik Trump takva je izvješća već opovrgnuo i dao naslutiti da će možda tražiti oduzimanje licenci mreži NBC i ostalim nacionalnim televizijama pošto su prenijele da ga je državni tajnik Rex Tillerson nazvao "debilom" u tom razgovoru.

Predsjednik je to navodno rekao kada mu je pokazana karta po kojoj su američke zalihe nuklearnog oružja pale s 32.000 nuklearnih glava koliko ih je bilo na vrhuncu 60-tih godina na što je Trump navodno zatražio da se obnove takve količine.

SAD trenutno posjeduje oko 4000 nuklearnih glava.

Trump je u srijedu na Twitteru objavio: "Sa svim ovim lažnim vijestima koje izlaze iz NBC-a i drugih kuća, u kojem trenutku je prikladno osporiti njihovu licencu? Loše za zemlju!"

''Iskreno, odvratno je kako mediji mogu pisati šta god žele da pišu, te bi ljudi trebali to istražiti'', rekao je američki predsjednik.

Na pitanje je li želio povećati nuklearni arsenal SAD-a, Trump je rekao kako je on samo razgovarao o održavanju nuklearnog arsenala u "savršenom stanju".

''Ne, ja želim imati savršeno održavanu nuklearnu silu, a trenutno smo u procesu toga. Ali kada su rekli da ja želim deset puta više nego što sad imamo, to je potpuno nepotrebno, vjerujte mi. Ja želim modernizaciju i želim potpunu sanaciju. Ona mora biti u vrhunskom stanju'', odgovorio je.

Kopirati
Drag cursor here to close