Izetbegović, Čović i Špirić

Trojka želi ubrzati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva

Članovi Kolegija iznijeli su nepodijeljen stav o potrebi traženja rješenja kako bi se što prije uspostavilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i radna tijela Parlamentarne skupštine BiH,
Vijesti / Politika | 28. 03. 2019. u 17:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kolegija Doma naroda, predsjedavajući Bakir Izetbegović i zamjenici predsjedavajućeg Dragan Čović i Nikola Špirić o formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini razgovarali su danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Bruceom Bertonom.

Veleposlanik Berton kao prioritete u angažmanu Misije OSCE-a u BiH istaknuo je asistiranje u otklanjanju problema u procesu obrazovanja, razvoju demokratije i borbi protiv korupcije. 

Članovi Kolegija iznijeli su nepodijeljen stav o potrebi traženja rješenja kako bi se što prije uspostavilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, čime bi se stekli uvijeti da se pokrenu reformski procesi i rješavaju brojna otvorena pitanja. 

Izetbegović, Čović i Špirić su istaknuli da je bitno intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH kako bi usklađivanje s odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava bilo okončano prije izborne 2020.. 

U tom, ali i u drugim procesima, rečeno je danas, neophodno je intenzivirati politički dijalog. 

Članovi rukovodstva Doma naroda zahvalili su Misiji OSCE-a na podršci i pomoći u razvoju demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će ona takvu ulogu zadržati i u budućnosti, priopeno je iz PSBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close