Čović, Dodik, Izetbegović

Trojac bez dogovora

Dodik je kazao da je sastanak bio neformalnog karaktera i da ništa posebno nije dogovoreno.
Vijesti / Politika | 18. 02. 2019. u 19:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA-a Bakir Izetbegović i SNSD-a Milorad Dodik održali su u ponedjeljak u Sarajevu sastanak na kojem su razgovarali o uspostavljanju vlasti na razini BiH.

Čović je susret predsjednika triju stranaka, koji je održan u zgradi Predsjedništva BiH, ocijenio kao veliki napredak.

''Razgovori su otpočeli i ja mislim da će biti u sljedeća dva, tri dana još prigode za slične razgovore. Tražimo rješenja, idemo naprijed. Vjerujem da će uskoro biti formirano Vijeće ministara BiH'', kazao je Ćović.

Video: Stranački čelnici razgovarali o uspostavi vlasti na razini BiH

Dodik je kazao da je sastanak bio neformalnog karaktera i da ništa posebno nije dogovoreno.

''SNSD sa svojim koalicijskim partnerima i kapacitetom koji imamo, u Zastupničkom domu devet zastupnika, a u Domu naroda od pet izaslanika četiri iz SNSD-a, nezobilazan smo faktor u tome'', izjavio je Dodik.

Pročitajte još

Ocjenio je da ne postoji neki poseban problem da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude iz reda srpskog naroda.

Dodik je naveo da je više od 400 ljudi zaposleno u institucijama BiH nakon izbora, da je to neprihvatljivo i nedopustivo, te da će i o tome biti govora na u sljedećim danima.

Foto: Fena / Milorad Dodik

Čelnik SDA Bakir Izetbegović je naveo da današnji sastanak zasad nema rezultata, ali da dobra atmosfera pokazuje da bi moglo doći do dogovora oko Vijeća ministara BiH.

''Govorili smo o prioritetima, izgradnji zemlje, o poziciji Hrvata i Bošnjaka u RS-u, poziciji Srba u Federaciji'', izdvojio je Izetbegović.

Dodao je da bi sastanak s drugim strankama trebao biti održan u drugoj polovici tjedna, te da očekuje suradnju s njima ''budući da je Bh. blok sam sebe isključio''.

Foto: Fena / Bakir Izetbegović
Kopirati
Drag cursor here to close