PU Trebinje

Trebinje: Policija nema saznanja o napadu na veleposlanika

PU Trebinje nije zaprimila prijavu da je napadnut veleposlanik Austrije u BiH
Vijesti / Politika | 13. 07. 2018. u 17:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Policijske uprava Trebinje danas je priopćeno da nisu zaprimili prijavu da je u tom gradu došlo do napada na veleposlanika Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pammera.

Nakon provjere informacija koje su navedene u tekstu ''Austrijski veleposlanik napadnut u Trebinju'', autora Nebojše Vukanovića, policijski službenici su došli do saznanja da je, kako se dodaje, nepoznata osoba, 12. srpnja, oko 12.30 sati, fotografirala vlak ''Ćiro'' i zgradu stare željezničke postaje čije prizemlje koristi Udruženje umirovljenika iz Trebinja.

Također, utvrđeno je i da je M.S. razgovarao s osobom koja se njemu predstavila kao veleposlanik Republike Austrije, ne pokazujući službene dokumente kojima bi svoj status dokazala.

Iz Policijske uprave Trebinje dodaju u priopćenju i da su o navedenom događaju obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju, koje se izjasnilo da događaj nema elemenata prekršaja, ni kaznenog djela.

Vukanović je na svom blogu objavio da je veleposlanik Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer napadnut jučer oko 13.00 sati u Trebinju ''od nekih primitivaca i vandala''.

''Incident se dogodio u trebinjskom naselju Ložiona, ispred stare Željezničke postaje. Veleposlanik Pammer me je pozvao oko 13.00 sati i tražio da reagiram i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografira starog „Ćiru“ i Željezničku postaju koju je sagradila Austro-Ugarska'', napisao je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close