Kardinal Puljić

Treba nam država u svim dimenzijama

Kardinal je prisutnima u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu skrenuo pažnju da ''Sarajevska nadbiskupija još uvijek stoji pred brojnim neostvarenim pravima''.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2018. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale'', rekao je nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić na Božićnom prijemu kojeg je upričičio u Sarajevu.

Okupljenim predstavnicima vlasti, vjerskim liderima i predstavnicima diplomatskog kora u BiH poručio je kako se treba što prije uspostaviti struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom.

''Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka. Da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, sva ljudska i građanska prava i čovjekovo dostojanstvo. Da svi budemo jednaki pred zakonom pogotovo kada su u pitanju zaposlenja. Kada će prestati pravilo podobnosti, a ne sposobnosti'', kazao je Puljić.

Također, prisutnima u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu skrenuo je pažnju da ''Sarajevska nadbiskupija još uvijek stoji pred brojnim neostvarenim pravima''.

''Nažalost, ne znamo kod koga tražiti, jer nas 'guraju' od vrata do vrata  govoreći da to nije nadležnost njihova'', rekao je Puljić.

Kopirati
Drag cursor here to close