U organima uprave

Traži se provjera vjerodostojnosti diploma u SBŽ

''Nitko ne treba biti izuzetak. Nakon analize treba objaviti da javnost vidi tko je što i gdje završio i jesu li diplome vjerodostojne'', poručio je zastupnik Mušanović.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2019. u 16:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Skupštini Srednjobosanske županije (SBŽ) Elvedin Mušanović zatražio je od mjerodavnih skupštinskih i vladinih tijela da hitno pokrenu postupak provjere vjerodostojnosti diploma uposlenih u organima uprave, agencijama, zavodima, direkcijama i drugim tijelima nad kojima SBŽ ima osnivačka ili suosnivačka prava.

''Prateći sveukupna zbivanja vezana za tu problematiku, smatram sasvim opravdanim da se na području našeg kantona pod hitno provede ova aktivnost. Veoma je važno, posebno u današnjim okolnostima, što prije aktualizirati ovo pitanje te temeljito analizirati postojeće stanje vjerodostojnosti stečenih diploma svih zaposlenika u ustanovama nad kojima Kanton ima osnivačka ili suosnivačka prava i to je način na koji trebamo rješavati problem koji se već godinama gura pod tepih'',  kazao je Feni Mušanović.

Mušanović je istaknuo da ima informaciju da je, prema zaključku Vlade Federacije BiH, od direktora javnih poduzeća i određenih ustanova već zatražena provjera vjerodostojnosti diploma uposlenika, odnosno posjeduju li potrebnu dokumentaciju, broj protokola, datum i slično.

''Nitko ne treba biti izuzetak. Nakon analize treba objaviti da javnost vidi tko je što i gdje završio i jesu li diplome vjerodostojne'', poručio je Mušanović.

Mušanović je naglasio da i činjenica da SBŽ ima najviše privatnih sveučilišta, predstavlja dodatnu obavezu da se napravi svojevrsna revizija, iako je istaknuo da nema konkretnih saznanja kada je riječ o eventualnim neregularnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close