Jedva

Traže se detalji o respiratorima

Vijesti / Politika | 17. 06. 2020. u 10:29

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privremeno istražno povjerenstvo Zastupničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH od Uprave za neizravno oporezivanje BiH traži informacije o svim donacijama u periodu između 15. 3. do 31. 5. 2020. godine, s nazivom uvoznika i donatora, opisom i vrijednošću robe i podacima o krajnjem korisniku, priopćeno je nakon sjednice održane u Sarajevu-

Uz to, ovo povjerenstvo od Uprave za neizravno oporezivanje BiH traži da dostavi detaljno sve podatke (proizvođač, zemlja porijekla, prodavač, iznos i količina i datum uvoza) vezano za uvoz respiratora u BiH od strane poduzeća “Srebrna malina” i “Medietic”, kao i detaljne podatke o uvozu medicinske opreme za pokretnu bolnicu od strane poduzeća “Balkan Global”.

Od Agencije za lijekove BiH traži se da dostavi detaljno sve podatke o izdavanju dozvole za interventnu nabavku respiratora poduzećima “Srebrna malina” i “Medietic”, kao i podatke o zahtjevu i procedurama vezano za izdavanje dozvole za interventnu nabavku medicinske opreme za pokretnu  bolnicu poduzećima “Balkan Global” i “Derby Trade”.

Pored ovog, povjerenstvo je zatražilo i sve informacije o postupanju nadležnih institucija (Ministarstva pravde BiH i sl.) u vezi uspostave širih pravila i jačanja sankcija po pitanju sukoba interesa nosioca pravosudnih funkcija, uključujući njihove bliske srodnike.

Zatraženi su i podaci o predmetima koji se vode duže od pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close