HRS

Traže ostavku ministrice obrane jer se pojavila kraj Željka Komšića

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je putem javnog priopćenja pozvala ministricu obrane Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Obilježavanje Dana OSBiH u Vojarni Rajlovac u Sarajevu

Hrvatska republikanska stranka (HRS) je putem javnog priopćenja pozvala ministricu obrane Marinu Pendeš da podnese neopozivu ostavku na dužnost ministrice obrane BiH.

''Pozivamo HDZ BiH da se javno i nedvosmisleno ogradi od njenog postupka, jer u protivnom se postavlja pitanje koji je smisao borbe kroz HNS, u kojem ta stranka nosi najveći legitimitet, kao stranka koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima'', navode iz HRS-a.

Ovo stranci smeta pojavljivanje ministrice Pendeš na današnjoj svečanosti obilježavanja dana Oružanih snaga BiH gdje je sudjelovala u smotri svečanog stroja i predaji raporta članovima bh. Predsjedništva - Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

Iz HRS-a postavljaju pitanje ''je li taj čovjek ipak legitimni predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu? Je li možda pokoravanje Željku Komšiću uvjet koalicije sa njegovim DF-om, pa se '''iz viših interesa'' odustaje od borbe za legitimnost predstavljanja?''

Iz ove stranke podsjećaju ''legitimno izabranu ministricu obrane kako je Željko Komšić osoba koja utjelovljuje gaženje dostojanstva hrvatskoga naroda i sustavno ustavno-pravno diskriminiranje Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH''.

Navode kako je ''bošnjačkim glasovima izabrani Komšić produkt plana s kojim bošnjačka politička elita od Hrvata u BiH ima namjeru napraviti nacionalnu manjinu, a od Federacije BiH napraviti bošnjački entitet''.

''Njeno pojavljivanje i pokoravanje Željku Komšiću smatramo sramotnom izdajom, jer bi to značilo kako Hrvati kao narod pristaju biti majorizirani i diskriminirani'', navodi se u priopćenju za javnost HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close