Potpredsjednik F BiH

Traže mjesto za Srbina povratnika

Iz Odbora naglašavaju da je mnogo Srba povratnika u Hercegovini, u Hercegbosanskom, Unsko-sanskom kantonu, ali i drugim kantonima koji su mnogo doprinijeli opstanku i ostanku srpske zajednice, a uz to su i poštovani i cijenjeni od svojih susjeda Bošn
Vijesti / Politika | 10. 02. 2019. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH traži da se na mjesto potpredsjednika FBiH izabere Srbin povratnik.

''Izbor Srbina povratnika simbolički bi Srbima u Federaciji dao vjeru u život i ostanak'', ističu iz Odbora i dodaju da bi o izboru potpredsjednika trebale usuglasiti političke stranke u Republici Srpskoj i FBiH.

Iz Odbora naglašavaju da je mnogo Srba povratnika u Hercegovini, u Hercegbosanskom, Unsko-sanskom kantonu, ali i drugim kantonima koji su mnogo doprinijeli opstanku i ostanku srpske zajednice, a uz to su i poštovani i cijenjeni od svojih susjeda Bošnjaka i Hrvata, premosi Srna.

''Nažalost, dosadašnja formiranja vlada u Kantonu Sarajevo, Unsko-sanskom i Posavskom kantonu ne doprinose napretku srpske zajednice u tim područjima'', ističe se u priopćenju Odbora.

Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH podsjeća da su u Republici Srpskoj već 15 godina po jedan potpredsjednik Srpske iz reda Bošnjaka povratnika i iz reda Hrvata povratnika, te dodaju da bi bio red da prvi put Srbi povratnici daju potpredsjednika Federacije.

Iz Odbora naglašavaju da je uslijed ratnih događanja oko 550.000 Srba moralo napustiti svoja ognjišta u FBiH, te da sada na teritoriji Federacije živi samo 56.000 Srba.

Kopirati
Drag cursor here to close