Dopredsjednik Vlade i ministar financija ŽZH

Toni Kraljević: Do kraja godine isplata sudskih izvršenja prosvjetarima

Novi/stari dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević kazao je da će do kraja godine biti isplaćene sudske presude prosvjetnim djelatnicima u ŽZH.
Vijesti / Politika | 17. 12. 2018. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke svečano je prisegnula u ponedjeljak u Širokom Brijegu nakon što ju je na drugoj redovnoj sjednici potvrdila Skupština ŽZH.

Na čelu Vlade treći uzastopni mandat bit će Zdenko Ćosić, a dopredsjednik Vlade i ministar financija ostaje Toni Kraljević koji je u izjavi istaknuo da njegov resor čekaju novi/stari izazovi.

Socijalni dijalog sa sindikatima

''U prošlom mandatu napravljeni su veliki iskoraci na planu stabilizacije i konsolidacije županijskih financija. Pred nama su novi/stari izazovi, nastavljamo s konsolidacijom i stabilizacijom županijskih financija i sa svim započetim projektima. Otvaramo socijalni dijalog sa sindikatima, kako prosvjete tako i MUP-a, i nadam se da ćemo dodatno biti u prilici unaprijediti radno-pravni status naših uposlenika'', istaknuo je ministar Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Skupština ŽZH potvrdila je novu Vladu

U vrhu prioriteta, kao i u prošlom mandatu, bit će socijalna davanja.

''Širok spektar socijalnih davanja na kojima smo stavili poseban naglasak i u prošlom mandatu te će nam to biti u vrhu prioriteta i u ovom novom mandatu. Ali u svakom slučaju, bez velikih riječi i jakih atribucija, još je puno posla pred nama, ali mislim da iz prethodnog mandata idemo jednim dobrim i progresivnim smjerom za ovu županiju'', kazao je ministar Kraljević.

Isplata sudskih izvršenja prosvjetarima do kraja godine

Nedavno je u školama održan štrajk upozorenja, a prosvjetari su tražili isplatu sudskih izvršenja.

''U proračunu za 2018. godinu za sudska izvršenja bilo je predviđeno 300.000 KM, a kao još jedan dokaz koliko nam je to također u vrhu prioriteta, u rebalansu, izmjenama i dopunama proračuna za 2018. ta stavka je uvećana za dodatni milijun KM. Tehnički su obrađivana sva sudska izvršenja i svi akumulirani prekršaji iz prošlih vremena te će ovaj milijun do konca godine biti isplaćen'', zaključio je dopredsjedvnik Vlade i ministar financija ŽZH Toni Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Toni Kraljević i Zdenko Ćosić
Kopirati
Drag cursor here to close