Malo veći kaos

Tko trenutno vodi državu? Civilna zaštita jača od OHR-a!

Ministarstva, pogotovo ona na nižim razinama, šute a javnost neke od ministara još nije čula od početka krize s pandemijom.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2020. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je sinoć Naredbu kojom se iz točke 1. Naredbe od 29. ožujka ove godine, kojom je uvedena zabrana održavanja svih privatnih i javnih skupova u zatvorenom prostoru za više od dvadeset osoba, izuzima organizacija i održavanje sjednica Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

''U skladu s ovom naredbom, sjednice se mogu održavati uz poštivanje socijalne distance, propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a koje su sastavni dio ove naredbe. Ovom naredbom omogućen je rad zakonodavnih tijela i donošenje odluka po kojima bi izvršna vlast mogla postupati u interesu građana Bosne i Hercegovine i Federacije BiH'', priopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

Podsjećamo, zbog zabrane okupljanja sjednice su odgovđene, ali nisu ni prihvaćene alternative jer bi se time kršila odluka Civilne zaštite koja je, čini se, preuzela državu na svim razinama.

Tako brojne odluke donosi Federalna uprava Civilne zaštite, a koje se kose s nadležnostima, a i kantonalne Civilne zaštite preuzele su uloge koje im ne pripadaju pa tako donose odluke u ime ministarstava. Ministarstva, pogotovo ona na nižim razinama, šute a javnost neke od ministara još nije čula od početka krize s pandemijom.

Doduše, neke nije čula ni kad nije bilo virusne krize. Čini se da Civilna zaštita u ovom trnutku ima veće ovlasti i od visokog predstavnika u BiH, ali i od same ''države''.

Kopirati
Drag cursor here to close