Halo, Slovenija

VIDEO | Tko to tamo sluša i zove? Špijunska afera širi se regijom

Televizija POP-TV objavila je da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže…
Vijesti / Politika | 10. 04. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je regiju zapalila nova špijunska afera, ovog puta između Hrvatske i Slovenije, Avdo Avdić, novinar Žurnala, od kud je i krenula afera Selefija rekao je za BHRT, kako je ovo samo nastavak onoga što je portal Žurnal objavio. Ponovio je kako je hrvatska obavještajna služba imala nezakonite aktivnosti u BiH povezujući ovu aferu i sa Slovenijom.

Naime, nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec ranije izjavio da ga zabrinjava hrvatsko ponašanje jer je navodno hrvatska obavještajna služba SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u arbitražnom postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, priča je u ponedjeljak dodatna eskalirala.



Televizija POP-TV objavila je da je posrednik hrvatske vlade Ivan Tolj, prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj, pokušao zaustaviti emitiranje reportaže te televizijske postaje o prisluškivanju.

Sudionici sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost koji je vodio premijer Šarec izrazili su očekivanje da će se ''Hrvatska ubuduće suzdržati od postupaka koji su u suprotnosti s vrijednostima Europske unije, vladavinom prava, te zaštitom ljudskih prava i sloboda'', objavljeno je nakon sastanka.

''Vijeće za nacionalnu sigurnost upoznalo se s prisluškivanjem u arbitražnom postupku, te ujedno osudilo bilo kakav pokušaj utjecanja na slobodu medija u Sloveniji'', objavljeno je nakon skoro trosatnog sastanka, prenijeli su mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close