Tko je čiji?

Tko se srami? Komšić dobio odgovor iz Drvara

''Komšić nije dobrodošao u mjesta gdje žive Hrvati, to dovoljno govori o kakvom čovjeku je riječ'', istaknuo je Broćeta.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2019. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik iz reda srpskog naroda u Domu naroda FBiH Goran Broćeta rekao je za Srnu kako su Drvarčani ponosni na svoju povijest i naciju, za razliku od člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je ''samo pijun u rukama političkog Sarajeva''.

''Za razliku od Komšića, Drvarčani se ne stide svoje nacije i povijesti'', rekao je Broćeta povodom Komšićeve izjave da Drvar nikada nije bio srpski grad niti će biti.

Broćeta je rekao kako je dovoljno reći da su Komšića njegovi sunarodnjaci proglasili nepoželjnom osobom u pojedinim gradovima.

''Komšić nije dobrodošao u mjesta gdje žive Hrvati, to dovoljno govori o kakvom čovjeku je riječ'', istaknuo je Broćeta.

Dodao je kako Konzularni ured Srbije, koji je otvoren u Drvaru u utorak, 16. travnja, predstavlja izravnu vezu naroda iz tog dijela FBiH s maticom Srbijom.

''Čast nam je što je upravo u Drvaru otvoren Konzularni ured Srbije, to je izravna veza Srba sa ovih prostora s maticom Srbijom. Ponosni smo na ono gdje pripadamo i tko smo'', rekao je Broćeta.

Naime, veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je tijekom ceremonije otvaranja ureda kako će on biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH s maticom Srbijom.

''Nadam se da će se raseljene osobe vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvijek i bio'', naglasio je Đorđević.

Komšić je potom istaknuo da ''Drvar nikada nije bio srpski grad niti će to ikada biti'', nego da je ''Drvar partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad i uvijek će to biti, usprkos željama i pretenzijama Srbije na BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close