Izetbegović i Džaferović

Tko može smiriti Dodika i gdje će završiti?

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je s Izetbegovićem nazočio obilježavanju 18. godišnjice smrti Alije Izetbegovića
Vijesti / Politika | 19. 10. 2021. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srpskom narodu nisu ugrožena prava u BiH'', rekao je čelnik SDA Bakir Izetbegović dodavši kako ''narodi u ratove idu kada su im ugrožena prava'' kao i da Milorada Dodika može ''prije svega narod smiriti''.

Pročitajte još

''Šta će političari raditi, koji nemaju nikakve pravne osnove, ja to ne mogu predvidjeti. Doći će do toga da Skupština ide u tom smjeru. Jak je otpor opozicije u RS. To će se svesti na što kažu tresla se gora, rodio se miš'', rekao je komentirajući najave predmeta u tužiteljstvu protiv Dodika.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je s Izetbegovićem nazočio obilježavanju 18. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, rekao je kako da se BiH trenutno nalazi u najvećoj poslijeratnoj krizi.

''Današnja kriza je najteža od Daytona do danas, kako bi se povrijedio suverenitet BiH i otvoreno se prijeti njenom teritorijalnom integritetu'', naglasio je i istakao da očekuje da će institucije BiH kao i međunarodna zajednica reagirati.

''Ovi današnji koji atakuju na BiH treba nešto da nauče iz historije, a to je tko god je do sada atakovao na BiH završio je u Haagu. Ovo što vidimo od Milorada Dodika je nerazumljivo i vodi nas u destabilizaciju i rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mora znati da će on i RS pretrpjeti najveće štete. Ne bude li Daytona, BiH će opstati ali će nestati ono što je nastalo Daytonom a to su entiteti rekao je Džaferović'', dodao je član Predsjedništva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close