Pojašnjeno Inzku

Tko je u BiH za Europu?

Sastanku je, pored Valentina Inzka, prisustvovao i novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan…
Vijesti / Politika | 17. 04. 2019. u 12:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istaknula je da su institucije tog bh. entiteta u potpunosti posvećene procesu europskih integracija, te dodala da je provođenje izbornih rezultata u Bosni i Hercegovini neophodan uvjet za dobivanje kandidatskog statusa za ulazak u Europsku uniju.



Cvijanović je ovo rekla tijekom razgovora s izaslanstvom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Navela je kako su izbori u BiH održani prije više od šest mjeseci, te da je krajnje vrijeme da se formira novi saziv Vijeća ministara, kao i legitimna vlast na svim razinama, priopćeno je iz ureda entitetske predsjednice.

Sastanku je, pored Valentina Inzka, prisustvovao i novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan, a razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u RS i BiH.

U odvojenom susretu s izaslanikom OHR-a razgovarao je i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, koji je istaknuo činjenicu da je RS, poštujući demokratsku volju građana, u skladu sa zakonom, blagovremeno formirala sve organe i institucije, čime je pokazala stabilnost i opredijeljenost za poštivanje europskih vrijednosti.

 


Čubrilović je rekao da se sve relevantne razine vlasti i svi lideri u RS i Bosni i Hercegovini deklarativno zalažu za europske integracije i da bi bilo neophodno da se usmjere na pitanja oko kojih postoji konsenzus, a da manje ističu teme oko kojih ne postoji suglasnost entiteta i konstitutivnih naroda, priopćeno je iz entitetskog parlamenta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close