Samo jedan

Tko je primljen u Vladu HNŽ? Traže od Hercega da objavi nacionalnu strukturu pripravnika

''Gradski odbor SNSD Mostar poziva predsjednika Vlade HNK Nevenka Hercega da javno objavi nacionalnu strukturu primljenih kandidata'', poručeno je.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2020. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SNSD Mostar priopćio je u nedjelju da je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) preko javnog poziva za prijem pripravnika od 150 pripravnika primila samo jednu osobu srpske nacionalnosti, javlja topportal.info.

''Članovi Gradskog odbora SNSD Mostar su obavili razgovore sa svim kandidatima do kojih su mogli doći i došli su do poražavajuće činjenice da je nakon selekcije i odabira primljena samo jedna osoba srpske nacionalnosti, točnije 0,67% od ukupnog broja primljenih kandidata“, navodi se u priopćenju Gradskog odbora SNSD Mostar.

U priopćenju se napominje da je među kandidatima na Javnom pozivu bilo odličnih studenata, dobitnika rektorovih nagrada, nezaposlenih majki, magistara u teškoj socijalnoj situciji i pripadnika drugih ugroženih grupa, od kojih, nitko nije bio dovoljno dobar da godinu dana obavlja pripravnički staž u struci za koju se školovao.

''Gradski odbor SNSD Mostar poziva predsjednika Vlade HNK Nevenka Hercega da javno objavi nacionalnu strukturu primljenih kandidata na Javnom pozivu za prijem pripravnika i da se ova katastrofalna greška ispravi u tzv. ‘drugom krugu Javnog poziva koji je najavljen za travanj'', ističu iz Gradskog odbora SNSD-a, prenosi topportal.info.

Kopirati
Drag cursor here to close