Dodik

Tko ima koristi od institucija na razini BiH

Dodik je podsjetio da nad OSA-om već godinu dana nema parlamentarnog nadzora, a da direktor te agencije Osman Mehmedagić krije svoju diplomu, proglašavajući je "službenom tajnom".
Vijesti / Politika | 10. 09. 2020. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH stvorena Daytonskim mirovnim sporazumom, ali da je sve vrijeme izložena neprimjerenim i nedemokratskim intervencijama visokog predstavnika i međunarodne zajednice, što se jasno vidi u dosadašnjim potezima OHR-a, Ustavnog suda BiH ili nedaytonskog instaliranja novih institucija.

"Ja sam pogrešna adresa za pitanje o stanju u političkom Sarajevu jer se tamo malo zadržavam. Od tih institucija na razini BiH koristi nema ne samo Republika Srpska, nego ni Federacija BiH", rekao je Dodik za RTRS.

Ponovio je optužbe na račun predsjednika Suda BiH Ranka Debevca za kojeg je rekao da radi u interesu izopštenih centara moći i stranih sila.

Dodao je da i Obavještajno-sigurnosna agencija radi u interesu političkog Sarajeva i nekih stranih službi, te da od te agencije, za sve vrijeme od kad je član Predsjedništva BiH, nije dobio nikakvu relevantnu informaciju.

Dodik je podsjetio da nad OSA-om već godinu dana nema parlamentarnog nadzora, a da direktor te agencije Osman Mehmedagić krije svoju diplomu, proglašavajući je "službenom tajnom".

Srpski član Predsjedništva BiH snažno se usprotivio ponašanju nekih političara koji svoj rad zasnivaju na direktnoj i bezuvjetnoj suradnji sa stranim veleposlanstvima.

Video: Telering: Gost: Milorad Dodik

Izrazio je sumnju da BiH nikada neće ispuniti 14 zaključaka Europske komisije.

Prema njegovim riječima, nitko se ne treba nadati, niti priželjkivati da će Republika Srpska nestati, jer je to uzaludno očekivati.

"Dayton je znatno oskrnavljen akcijama visokog predstavnika i američke administracije, a u tome su značajno sudjelovali i neki bivši bošnjački političari. BiH se treba vratiti izvornim daytonskim principima, inače Republika Srpska nema što tražiti u takvoj nemogućoj političkoj tvorevini", kategoričan je Dodik.

Naveo je kako je jasno rekao zamjeniku pomoćnika državnog tajnika SAD Matthewu Palmeru da u Srebrenici nije bio genocid, a da su 9. rujna 1995. godine izvršeni najžešći napadi NATO zrakoplovstva koji je protiv srpskog naroda koristio osiromašeni uran, bez ikakvog legitimnog odobrenja međunarodnih nadležnh organizacija.

Prema njegovim riječima, nema budućnosti za Srbe pod plaštom NATO-a.

Dodik je energično odbacio sve primjedbe i insinuacije da su Srbi bili agresori tijekom posljednjeg tragičnog sukoba u regiji, navela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close