Mugabe 'na aparatima'

Tenkovi krenuli prema glavnom gradu Zimbabvea

Zapovjednik vojske Constantino Chiwenga zaprijetio je u ponedjeljak da će intervenirati ako se ne prekine čistka ratnih veterana.
Vijesti / Politika | 14. 11. 2017. u 19:39 Bljesak.info
Kopirati

"Četiri tenka uputila su se u utorak prema glavnom gradu Zimbabvea Harareu, dan nakon što je vojska poručila da je spremna umiješati se i prekinuti čistku pristaša svrgnutog potpredsjednika Emmersona Mnangagwe", kazali su očevici.

Glavni vojni zapovjednik zaprijetio intervencijom nakon što je diktator Mugabe iznenada smijenio svog zamjenika Mnangagwa (75), veteran rata za oslobođenje iz 1970-ih, smatran je mogućim nasljednikom Roberta Mugabea (93) prije nego ga je on smijenio 6. studenoga.

Smatra se kako je njegovo uklanjanje dio čistki kako bi se omogućilo Mugaebu da preda vlast svojoj supruzi Grace (52).

Zapovjednik vojske Constantino Chiwenga zaprijetio je u ponedjeljak da će intervenirati ako se ne prekine čistka ratnih veterana.

Grace Mugabe ima jaku potporu u moćnom krilu mladeži vladajuće stranke ZANU-PF i njezin nagli uspon doveo ju je u sukob s ratnim veteranima, koji su nekoć imali privilegirani status u vladajućoj stranci, ali ih se zadnjih godina sve više potiskuje.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.