As

Tenisač novi veleposlanik BiH u Washingtonu?

U životopisu Vujić navodi i da posjeduje ''odlične komunikacijske vještine za interakciju s članovima kluba i studentima''. Naglašava da je osoba koja ''donosi odluke na visokom nivou…''
Vijesti / Politika | 10. 05. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za novog veleposlanika Bosne i Hercegovine u Washingtonu kandidat je banjalučki tenisač Bojan Vujić na prijedlog predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dnevni avaz piše kako je zanimljiv Vujićev životopis, ''na osnovu kojeg i postaje bh. ambasador''.

Avaz piše da Vujić navodi da je predsjednik i glavni trener Teniskog kluba Borac iz Banja Luke, te da je trenutno ''zauzet provođenjem takmičarskih treninga, odabirom trenerskog kadra, selekcijom takmičarskih turnira...''

Vujić je, pišu sarajevske novine, završio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, a pohvalio se brojnim sportskim i osobnim vještinama.

Navodi da je bio pionirski i juniorski prvak BiH, a pohvalio se i sudjelovanjem na nekim od najznačajnijih svjetskih teniskih kupova. Izdvojio je 275. mjesto na ATP listi 1996. godine, piše Avaz navodeći kako će mu to ''sigurno biti od koristi u međunarodnoj diplomaciji''.

U životopisu, kako prenosi Avaz, Vujić navodi i da posjeduje ''odlične komunikacijske vještine za interakciju s članovima kluba i studentima''. Naglašava da je osoba koja ''donosi odluke na visokom nivou u okviru procesa treninga i ličnog života''.

U rubrici ''radno iskustvo'' piše kako je od 2006. godine direktor, trener i predsjednik Teniskog kluba Borac iz Banja Luke i da je bio tenisač u Njemačkoj.

U rubrici ''dodatne informacije'' napisao je da ima kontakte s direktoricom teniske akademije s Floride Chrisom Evertom i Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD i vlasnikom Lago Mar Country Cluba na Floridi.

Kopirati
Drag cursor here to close