Pozicije

Tegeltiji dostavljena imena ministara i zamjenika iz RS-a i HDZ-a

Iz HDZ-a dostavljena su imena Vjekoslava Bevande za ministra financija i trezora, Josipa Grubeše za ministra pravde i Ankice Gudeljević za ministra civilnih poslova.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2019. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji danas su dostavljena imena ministara i zamjenika ministara iz entiteta Republike Srpske i HDZ-a.

Za ministarske pozicije iz SNSD-a predloženi su Staša Košarac za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija, dok je DNS predložio Draška Aćimovića iz reda ostalih za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara.

Kada je riječ o zamjenicima ministara iz Republike Srpske, za zamjenika ministra civilnih poslova predložen je Siniša Ilić iz Ujedinjene Srpske, za zamjenika ministra obrane Mirko Okolić iz SNSD-a i za zamjenika ministra sigurnosti Vladimir Mijatović iz SP-a.

Iz HDZ-a dostavljena su imena Vjekoslava Bevande za ministra financija i trezora, Josipa Grubeše za ministra pravde i Ankice Gudeljević za ministra civilnih poslova.

Josip Brkić predložen je za zamjenika ministra inostranih poslova, Mijo Krešić za zamjenika ministra obrane i Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija u srijedu, 11. prosinca, nastavlja konzultacije sa političkim predstavnicima iz stranaka iz FBiH, navodi Srna.

Da bi započeo proces provjere kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara neophodno je da prijedloge kandidata za ove pozicije dostave i predstavnici bošnjačkih i probosanskih političkih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close