Pravosuđe

Tegeltija: Zastupnici pojma nemaju

Tegeltija kaže kako nitko od političara pravosuđe ne doživljava kao nešto svoje s čim upravlja i ima potrebu da brani to što je njegovo
Vijesti / Politika | 18. 01. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) Milan Tegeltija smatra kako veliki broj zastupnika u parlamentu BiH, osim na deklarativnoj ravni, suštinski ne razumije podjelu vlasti, ne poštuje je, niti može istinski prihvatiti neovisnost pravosudnog sustava, prenosi Srna.

Tegeltija je istaknuo kako je dokaz neovisnosti pravosuđa u BiH i to što nitko od 39 prisutnih zastupnika na posljednjoj sjednici Zastupničkog doma parlamenta BiH nije dao podršku izvještaju o radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća za 2017. i 2018. godinu.

"Po meni, to, prije svega, govori da je pravosuđe istinski neovisno i da ga nitko od političara ne doživljava kao nešto svoje s čim upravlja i ima potrebu da brani to što je njegovo. To nepodržavanje je praksa parlamenta BiH u posljednjih desetak godina", rekao je Tegeltija za Glas Srpske.

Međutim, kaže on, u skladu s demokratskom podjelom vlasti i neovisnošću pravosudnog sustava za izvještaj VSTV-a ne traži se usvajanje ili podrška parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close