Sastanak

Tegeltija: Zakon o PDV-u u fazi usvajanja

Pitanje stope, da li će postojati diferencirana stopa ili ne, pitanje roka plaćanja PDV-a. Oko toga ćemo dobiti jasan stav stručnjaka i gospodarstva,
Vijesti / Politika | 26. 12. 2019. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BHRT / Sastanak Tegeltije, Novalića i Viškovića

U Sarajevu je održan radno-konzultativni sastanak predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je Zakon o PDV-u u fazi usvajanja i već je prošao nekoliko stepenica, od Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), Upravnog odbora UIO do Odbora za financije i gospodarstvo.

"Bavit ćemo se samo o ključnim pitanjima Zakona o PDV-u. Pitanje stope, da li će postojati diferencirana stopa ili ne, pitanje roka plaćanja PDV-a. Oko toga ćemo dobiti jasan stav stručnjaka i gospodarstva. U zakonodavnu proceduru ćemo uputiti zakon sa usuglašenim stavovima entiteta", kazao je Tegeltija.

Kako je naveo, razgovaralo se i o pitanju sigurnosti, povratku bh. građana sa ratišta iz Sirije i pitanju migracija.

"Održat ćemo sastanak, a nama će se pridružiti ministri unutarnjih poslova i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine".

Bilo je govora i o zaštiti domaćeg gospodarstva, prenosi N1.

"Opterećenje rada, postoji puna suglasnost između nas da je neophodno smanjiti opterećenje rada i omogućiti povećanje plaća u privatnom i javnom sektoru".

Kako je kazao, na sjednici se razgovaralo i o dvjema važnim stvarima, funkcioniranju Elektroprenosa i poravnanja.

"Sutra za 14 sati zakazana je sjednica Fiskalnog vijeća i na sjednici očekujemo da usvojimo globalni fiskalni okvir. Što se tiče pisma uposlenika UIO, dobio sam ga. Svaka mogućnost ucjene nije dobra i nije trenutak da se o tome tako razgovara. Radit ćemo ono što bude moguće i ono što bude realno u proračunu".

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je da je dogovorena djelimična, ali značajna deblokada Elektroprenosa.

Premijer RS Radovan Višković kazao je da je na ovaj sastanak čekao od prvog dana kada je došao na funkciju.

"Ovo su po meni životna pitanja, posebno me raduje što imamo skoro pa identična mišljenja, da ne kažem usuglašene stavove", naveo je Višković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close