VM uradilo sve

Tegeltija: Nitko ne blokira usvajanje proračuna

Vijeće ministara BiH kad je u pitanju prijedlog proračuna institucija BiH za 2021. godine uradilo sve što je bilo predviđeno u propisanim rokovima, kaže Zoran Tegeltija
Vijesti / Politika | 15. 06. 2021. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) kazao je danas u obraćanju zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da ne misli da bilo tko blokira usvajanje proračuna nego o izdvajanju sredstava za sanaciju posljedica pandemije koronavirusa i plaće zaposlenih u bh. institucijama.

U odgovoru na zastupničko pitanje Tegeltija je rekao da mu nije poznat razlog zbog kojeg novi prijedlog proračuna institucija BiH za 2021. godine nije uvršten na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH.

Podsjetio je da je Vijeće ministara utvrdilo nacrt proračuna institucija BiH za 2021. godine i dostavilo ga Predsjedništvu BiH, koje ga je vratilo s jasnim instrukcijama što treba biti izmijenjeno.

"Na prvoj narednoj sjednici to smo uradili i dostavili izmijenjeni prijedlog Predsjedništvu. Očekujem da to brzo bude na njihovom dnevnom redu", dodao je Tegeltija.

Istaknuo je da je Vijeće ministara BiH kad je u pitanju prijedlog proračuna institucija BiH za 2021. godine uradilo sve što je bilo predviđeno u propisanim rokovima.

Tegeltija je podcrtao da kašnjenja u usvajanju proračuna institucija BiH najčešće izaziva utvrđivanje Globalnog fiskalnog okvira i pitanje raspodjele sredstava s jedinstvenog računa.

Procedura donošenja državnog proračuna je takva da ga u formi nacrta utvrđuje Vijeće ministara BiH i šalje ga Predsjedništvu BiH koje ga u formi prijedloga dostavlja domovima PSBiH na konačno usvajanje.

Kopirati
Drag cursor here to close