Prozivke

Tegeltija: Nekorektna izjava Turković

Razlog tome je činjenica da nije bila prisutna na sjednici Predstavničkog doma, iako je joj je to jedna od obveza u ministarskom mandatu, priopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Politika | 07. 07. 2021. u 20:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija smatra kako je reakcija ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković nekorektna.

Razlog tome je činjenica da nije bila prisutna na sjednici Predstavničkog doma, iako je joj je to jedna od obveza u ministarskom mandatu, priopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije. 

Turković, koja je predlagač, ranije je kazala kako je Inicijativa za proglašenje 11. srpnja Danom žalosti u BiH upućena dan prije nego je zakazana sjednica Vijeća ministara BiH i to s pribavljenim mišljenjem Ureda za zakonodavstvo te da nije bilo apsolutno nikakvih proceduralnih razloga iza kojih bi se mogao 'skriti nedostatak volje' da se oda poštovanje žrtvama genocida.

Tegeltija je na to kazao da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH jučer tek krajem dana dostavilo inicijativu te da će Vijeće ministara BiH i tu odluku razmatrati na nekoj od budućih sjednica.

"Hoće li odluka biti izglasana ili ne, ovisi od toga kako će se o njoj izjasniti ministri u Vijeću ministara. Kao predsjedavajući, nikada nisam odbio niti jedan telefonski poziv, kao ni razgovor o bilo kom pitanju, pa tako ne bih ni o ovom", poručio je Tegeltija.

Kopirati
Drag cursor here to close