Dok se 'dogovore'

Tegeltija: Božović ostaje kandidat, SDA i SNSD se konzultiraju

''Konzultacije su prije svega na relaciji SDA - SNSD i ne postoji nijedna primjedba od strane SDA za njega osobno već su to vezane za neke druge odnose''
Vijesti / Politika | 16. 01. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kazao je danas da osobno ne postoji problem oko imenovanja Mlađena Božovića kao ministra za ljudska prava i izbjeglice, već da su posrijedi konzultacije na relaciji SDA - SNSD, prenosi N1.

On je pojasnio zašto točke o potvrdi imenovanja Božovića nema na dnevnom redu današnje sjednice Zastupničkog doma državnog Parlamenta.

''U okviru većine u Zastupničkom domu su zatražene dodatne konzultacije o dnevnom redu i iz jasnih pokazatelja da nema dovoljno glasova da se izabere gospodin Božović pa sam tu točku povukao. Prijedlog Božovića za ministra ostaje i dalje. Ono što nam je u ovom trenutku važno, što se tiče Vijećaa ministara, Vijeće ministara normalno radi i ne postoje nikakve blokade niti su političke stranke imale bilo kakve zahtjeve od predsjedatelja ili članova Vijeća ministara. Nadam se da će sve konzultacije biti završene do 4. veljače i očekujem da na toj sjednici gospodin Božović bude imenovan'', ispričao je Tegeltija.

Potom je dodao ''ima više otvorenih pitanja između ovih stranaka''.

''Konzultacije su prije svega na relaciji SDA - SNSD i ne postoji nijedna primjedba od strane SDA za njega osobno već su to vezane za neke druge odnose. Ima više pitanja koja su otvorena izneđu SDA i SNSD. Ne očekuje se ništa da Vijeće ministra uradi'', ocijenio je Tegeltija.

Podsjećamo, na zahtjev predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltije, s dnevnog reda današnje sjednice Zastupničkog doma državnog Parlamenta povučena je točka dnevnog reda o potvrđivanju imenovanja Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica.

Ova točka je prolongirana za neku od narednih sjednica zbog potrebe za dodatna usuglašavanja, pojasnio je Denis Zvizdić, predsjedatelj ovog Doma.

Kopirati
Drag cursor here to close