Andrea Rauber Saxer

Švicarska veleposlanica obišla povratnička naselja u Čapljini

Veleposlanica Švicarske Andrea Rauber Saxer posjetila Čapljinu
Vijesti / Politika | 05. 10. 2017. u 17:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer, direktorica programa za suradnju pri navedenom veleposlanstvu Barbara Dätwyler Scheuer i predstavnici Unije za održivi povratak i integracije u BiH posjetili su u četvrtak Čapljinu gdje su održali sastanak s načelnikom te općine Smiljanom Vidićem.

 Posjet Čapljini upriličen je s ciljem razmjene mišljenja i sagledavanja mogućih rješenja velikoga broja pitanja, a poglavito vezanih za raseljene i izbjegle osobe koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, priopćio je Ured za odnose s javnošću Općine Čapljina.

 Načelnik Vidić je tijekom sastanka istaknuo kako se unatoč problemima život u Općini odvija na kvalitetniji način, zahvaljujući prije svega aktivnom sudjelovanju svih segmenata lokalne zajednice.

 Tijekom posjeta, navedeno je izaslanstvo obišlo i povratnička naselja u Čapljini, što je bila dobra prilika da se na licu mjesta stvori uvid o stanju u toj općini i rezultatima projekata podrške izbjeglicama i raseljenim osobama koje Vlada Švicarske podržava te obiđu povratnici i raseljene osobe koji se bave poljoprivredom i proizvodnjom, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close