Demokratska fronta

Svako spominjanje imena Željka Komšića za Dodika ravno 'korona virusu'

Je došlo vrijeme da se i ''druga strana“, građanska Bosna i Hercegovina, trgne iz letargije i poduzme korake koji će sačuvati zemlju od evidentnog rušenja države, ne nasilnog i oružanog, nego ''suptilnijeg'' rušenja sustava na kojima ona počiva''..
Vijesti / Politika | 17. 02. 2020. u 14:27 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pravo pitanje kada je riječ o svakodnevnim istupima i najavama Milorada Dodika usmjerenih definitivnom raspadu države Bosne i Hercegovine jeste: Vrijedi li više trošiti riječi ukazujući na njegove opasne igre sa strpljenjem građana, vrijedi li mu uopće odgovarati ili je došlo vrijeme da se i ''druga strana“, građanska Bosna i Hercegovina, trgne iz letargije i poduzme korake koji će sačuvati zemlju od  evidentnog rušenja države, ne nasilnog i oružanog,  nego ''suptilnijeg'' rušenja sustava na kojima ona počiva'', pitaju se u priopćenju iz Demokratske fronte.

Navode kako je jedan stub tog sustava svakako Ustavni sud BiH, a drugi je državni Parlament.

''Šta bi još ''laktaški vožd'' trebao učiniti pa da to shvati uspavani građanski puk i njegovi politički predstavnici u BiH, a da ne spominjemo da je već bilo vrijeme da na njegove prijetnje disolucijom zemlje javno i odlučno odreagiraju međunarodni predstavnici, računajući tu i Savjet bezbjednosti UN-a. Jer, posljednje Dodikove ujdurme vezane za Ustavni sud i Izborni zakon (gdje mu se pridružio Čović, da to u paketu njih dvojica riješe) jesu i bukvalno igra s vatrom i hodanje na ivici mogućih sukoba ozbiljnijeg karaktera'', stoji u priopćenju.

''Neiscrpno je vrelo Dodikovih ubleha, nesuvislih optužbi, uvreda, primitivizma. Kako drugačije protumačiti najnovije dvije: Prva je da je gospodin Komšić u Brisel putovao privatno (!!!), a druga, ne manje stupidna je da „ako Europa hoće od BiH da pravi građansku državu, dobro ćemo razmisliti hoćemo li krenuti putem europskih integracija“(!!!)''.

''Razumijemo da je svako spominjanje imena Željka Komšića za Dodika ravno ''korona virusu'' i da mu to diže pritisak ali činjenica je da se u Briselu održao sastanak LIDERA ZEMALJA ZAPADNOG BALKANA, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je upravo to – lider, i poziv je došao na pravu adresu! Uostalom, to su pokazali i razgovori vođeni u Briselu. Isto tako je važno naglasiti da je i posjeta Svetom ocu koja je prethodila Briselu bila u državničkoj funkciji gospodina Komšića, jer je, uz ostalo, bilo veoma bitno relevantne međunarodne činioce, a to su i papa i Brisel, iz prve ruke obavijestiti šta se trenutno dešava u našoj zemlji i kakvu igru igraju Milorad Dodik i njegovi politički sponzori'', stoji u priopćenju DF-a.

''I kad smo kod „privatnih„ posjeta, pitamo se pod koju stavku voditi učestale posjete Milorada Dodika Beogradu. Da apsurd bude veći, čovjek o državnom trošku putuje sve sa pratnjom, a istovremeno na istim tim skupovima iz temelja ruši tu istu državu!

Zato mislimo da je svojim potezima Milorad Dodik davno prekoračio crvenu liniju, da su sve riječi već ispucane, i da su na redu, valjda, ozbiljniji potezi u zaštiti ustavnog poretka! A znamo kakva je svjetska praksa kada do takvih situacija dođe. Vrijeme je za triježnjenje i buđenje, da ne bude kasno'', stoji na kraju priopćenja za javnost iz DF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close