Ja, i?

Sud BiH odbio optužnicu protiv Osmice i Cikotića

Optužnica je podignuta 14. prosinca prošle godine, a Tužiteljstvo je zbog ove odluke Suda, uputilo žalbu, u zakonskom roku.
Vijesti / Politika | 04. 01. 2021. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odbio je optužnicu Tužiteljstva BiH protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH, te Muriza Druškića, savjetnika direktora OSA-e, potvrđeno je iz Tužiteljstva za Avaz.

Oni su optuženi u aferi "Sigurnosne provjere", koja se odnosi na malverzacije u vezi s imenovanjem članova povjerenstva za drugostupanjsko rješavanje postupka sigurnosnih provjera za policijske i državne službenike.

Optužnica je podignuta 14. prosinca prošle godine, a Tužiteljstvo je zbog ove odluke Suda, uputilo žalbu, u zakonskom roku.

Ovo je nova optužnica protiv Mehmedagića za zloupotrebu položaja, a u petak ga očekuje početak sudskog procesa. U optužnici je navedeno da su Mehmedagić i Druškić odlučili uspostaviti kontrolu u predmetima oduzimanja sigurnosnih dozvola uposlenicima sigurnosnog sektora, pri čemu se nisu rukovodili interesima svoje službe, nego osobnim i političkim interesima vladajuće političke opcije na razini institucija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close