Nezavisni blok

Stranka sastanči sa SDA, a ne govori predsjedniku

Edin Vrače, šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH rekao je novinarima da su iz te stranke željeli saslušati kakve programe nudi SDA…
Vijesti / Politika | 09. 01. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U medijima sam vidio informaciju o sastanku u Centrali SDA, na kojem su bili i Elmedin Voloder, Dženana Hodžić i Eldin Vrače, a koji su izabrani u Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH s listi Nezavisnog bloka. Kao predsjednik Nezavisnog bloka nisam bio upoznat, niti je ovaj sastanak itko u ime Nezavisnog bloka dogovarao sa SDA'', rekao je Senad Šepić.

Rekao je kako je Nezavisni blok demokratska stranka, ima svoje organe koji donose političke smjernice te da će svi oni koji ne budu poštovali ovakav pristup, snositi odgovornost.

''Organi Nezavisnog bloka će donijeti odluke koje će zaštititi cjelokupnu ideju i politiku koju smo ponudili i za koju su građani glasali i nećemo dozvoliti da je bilo koji pojedinac, zbog vlastitih interesa, obećanih fotelja ili tendera dovede u pitanje'', rekao je Šepić, prenosi Oslobođenje.

Dodao je kako je razgovarao s Fuadom Kasumovićem o ovome.

''U potpunosti stoji iza odluka i stavova Predsjedništva Nezavisnog bloka. Ukoliko se pokaže da i među zastupnicima koji su izabrani s listi NB-a, ima onih koji su spremni za privatne, uglavnom poslovne aranžmane, prodati svoj glas, to će činiti van Nezavisnog bloka. Predsjedništvo NB je jednoglasno stalo iza zajedničkog rada sa strankama centra i BH blokom u pravcu da se izgradi drugačija većina i vlade koje će donijeti promjene za ljude. Ta odluka je jedino validna i svi izabrani zastupnici je moraju poštivati. Sve drugo je podvala NB-u i građanima koji su nam dali glas vjerujući da ćemo promijeniti odnos politike prema državi. NB, ja lično i časni ljudi u našoj stranici te principe nikada neće iznevjeriti'', napisao je predsjednik ove stranke na svom Facebook profilu.

S druge strane, Edin Vrače, šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH rekao je novinarima da su iz te stranke željeli saslušati kakve programe nudi SDA, ali da će svaku odluku o eventualnoj suradnji te dvije stranke donijeli najviši organi stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close