Sponzorirani članak

Stranka demokratske akcije pokazala snagu naroda u Jablanici

Na skupu je istaknuto kako SDA svoju snagu nikada nije bazirala isključivo na pojedincima, nego je crpila iz snage naroda.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2018. u 12:17 Autor: PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: SDA / Skup SDA u Jablanici

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Jablanica, sinoć je u prepunoj kino dvorani u Jablanici na impozantnom skupu, predstavio jablaničke kandidate za sve razine vlasti, Izbornu platformu za Opće izbore 2018. godine i planove za nastavak ulaganja u nadolazeće razdoblje u ovu Općinu, što u konačnici doprinosi jačanju ovog dijela BiH, ističe se u priopćenju.

''Na tribini, koja je ujedno i početak predizbornih aktivnosti OO SDA Jablanica, predstavljeni su kandidati za Skupštinu HNŽ: Ajdin Teletović, Alma Budim Hondo i Emir Muratović. Kandidatkinja za Zastupnilki dom Parlamenta Federacije BiH je Majra Dautbegović, dok je kandidat za Zastupnički dom Parlamentarnu Skupštinu BiH Edin Idrizović'', poručeno je.

Na skupu je istaknuto kako SDA svoju snagu nikada nije bazirala isključivo na pojedincima, nego je crpila iz snage naroda. Kandidati SDA pozvali su svoje članove, simpatizere i sve Jablaničane da u što većem broju izađu na izbore i svojim glasom podrže kandidate SDA za sve razine vlasti, naglašavajući značaj izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Foto: SDA / Skup SDA u Jablanici

Tijekom skupa, građanima i simpatizerima stranke, prikazan je video o samim počecima SDA, putu koji je prošla na građenju i stvaranju  domovine, preprekama na koje je naišla, te ciljevima kojima danas stremi najjača politička stranka u BiH.

Prisutnima se u ime domaćina obratili predsjednik OO SDA Jablanica i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ Ajdin Teletović i općinski načelnik Salem Dedić. Rezimirajući svoj dosadašnji rad u Vladi HNŽ, Teletović je istakao stanje koje je ovaj saziv zatekao 2014. godine od svojih predhodnika.

Foto: SDA / Skup SDA u Jablanici

''Najbolja ilustracija stanja je dokument o strukturi duga koji je potpisivao SDP-ov ministar financija, a iznosio je 136 milijuna KM duga. Zatekli smo županiju koja se morala zaduživati kreditima da bi servisirao najosnovnije proračunske obaveze, kao što su plaće zdravstevnim radnicima, zaposlenim u obrazovanju, policiji. O projektima posebno onim infrastrukturnim nije bilo govora, socijalna davanja bila su na minimum. Poticaja za poljoprivredu, turizam i uopće gospodarstvo nije bilo ni u naznakama. Predanim radom kako smo i obećali doveli smo županiju u poziciju da uredno vraća sve svoje ranije zatečene dugove, da na vrijeme isplaćuje plate i sva druga proračunska izdvajanja, da ulaže milijunske iznose u izgradnju i obnovu škola, zdravstvenih ustanova i slično. Također, sa ponosom možemo reći da smo povećali izdvajanja od 100% za stipendije učenika, za dopunska prava boraca. Usvojili smo zakon o zaštiti obitelji sa djecom, stabilizirali Univerzitet “Džemal Bijedić te postupno krenuli u poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u policiji, zdravstvu, obrazovanju'', rekao je Teletović.

Foto: SDA / Skup SDA u Jablanici

Osnovna poruka sa ovog skupa ukazuje da je''SDA najjača Bošnjačka i bosanskohercegovačka stranka u Hercegovini. Kao takva pokazala je hrabrost i snagu suprostavljajući se svim pokušajima destabilizacije ovog područja''.

Zato poručili su iz ove stranke, neka svaki glas na predstojećim izborima bude glas za kandidate Stranke demokratske akcije, jer je to glas za napredak i stabilnost općine i države. Glas za stabilnost i prosperitet građana.

Kopirati
Drag cursor here to close