Twinning projekt

Stranci će zastupnike u HNŽ-u učiti komunicirati

Razgovaramo je i o suradnji sa jedinicama lokalne samouprave kao i o suradnji sa predstavnicima drugih županijskih skupština.
Vijesti / Politika | 04. 11. 2019. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radni sastanak u sklopu Twinning projekta ''Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima BiH u poslovima europskih integracija – razvoj kapaciteta županijskih skupština'' održan je u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.

Sastanku je ispred Twinning projekta bila prisutna predstavnica Narodne skupštine Mađarske Klara Szalay, glavni savjetnik za europska pitanja i koordinator Odjela za pitanja EU u Senatu Belgije Tim de Bondt i zamjenik voditelja Odjela za pitanja EU iz Parlamenta Austrije David Liebich, priopćeno je iz Skupštine.

U ime Skupštine sastanku su bili prisutni predsjedavajući Skupštine Šerif Špago, tajnik Skupštine Željka Čule, savjetnik zamjenika predsjedavajućeg Dario Topić i savjetnik predsjedavajućeg Haris Baljić.

Cilj ovog projekta je, navode, bolje razumijevanje i unaprjeđenje rada županijskih skupština u procesu europskih integracija, te podrške za usklađivanje zakonodavstva s normama i standardima Europske unije, a predmet sastanka su aktivnosti koje se odnose na preporuke za pripremu zajedničkog akcijskog plana županijskih skupština.

Predsjedavajući Skupštine je predstavnike Twinning projekta upoznao o načinu koordinacije sa višim razinama vlasti, posebno u dijelu donošenja i provedbe zakona iz podijeljenih nadležnosti Federacije i županije, priopćeno je iz Skupštine HNŽ-a.

Razgovaramo je i o suradnji sa jedinicama lokalne samouprave kao i o suradnji sa predstavnicima drugih županijskih skupština.

Predstavnici Twinning projekta, tvrde, podijelili su svoja iskustva iz Belgije i Austrije po pitanjima komunikacije i razmjene informacija između različitih razina vlasti.

U okviru ovog projekta planirano je da se održi obuka za zastupnike, Stručnu službu Skupštine HNŽ-a kao obuka za predstavnike ministarstava i drugih županijske institucija.

Kopirati
Drag cursor here to close