Sarajevo

Stotine građana na Baščaršiji pozdravljalo predsjednika Turske

Stotine građana Sarajeva, ali i turista koji su se našli u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, aplauzima su pozdravili predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana
Vijesti / Politika | 27. 08. 2021. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine građana Sarajeva, ali i turista koji su se našli u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, aplauzima su pozdravili predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji boravi u službenoj posjeti BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je nakon posjete Šehidskom mezarju Kovači i obilaska nove Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u pratnji člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića s izaslanstvom prošetao sarajevskom Baščaršijom, od Sebilja do Baščaršijske džamije.

Turskog predsjednika su zaustavljali građani, s kojima je nakratko razgovarao, a potom pozdravio i prisutne ispred Baščaršijske džamije, gdje će klanjati džuma-namaz.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan tijekom jednodnevne posjete Bosni i Hercegovini posjetio je Šehidsko mezarje Kovači, u Sarajevu, gdje je položio cvijeće i proučio fatihu na mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Kopirati
Drag cursor here to close