Stjepan Bošković

Što komplicira situaciju u HNŽ-u?

Bošković napominje kako županija nema novu izvršnu vlast ni u potpunosti konstituiranu zakonodavnu vlast. Kaže kako je više čimbenika za ovakvo stanje.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2019. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Situacija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je složena, a to proizlazi iz činjenice da godinu dana od izbora još nemamo potpuno uspostavljenu vlast na razini županije. S druge strane, politička situacija dodatno se usložnjava određenim sindikalnim zahtjevima i postupcima u našoj županiji'', rekao je u intervjuu za Večernji list Stjepan Bošković predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH u HNŽ-u.

Kaže kako rješenje ovakvih pitanja traži potpunu suradnju stranaka koje obnašaju vlast u županiji.

''Da bismo mogli normalno surađivati, moramo znati koje stranke su spremne preuzeti odgovornost u skoro vrijeme te radom zakonodavne i izvršne vlasti iznalaziti rješenja za sva otvorena pitanja u našoj županiji. U ovom trenutku vjerojatno će nam otežati razgovore o ovim pitanjima unutarstranački izbori koji se događaju gotovo u svim strankama na bošnjačkoj političkoj  sceni, pa i za razinu županije. Nadam se da će to vrlo brzo završiti te da ćemo s druge strane imati sugovornike s političkom težinom radi vrlo bitnih pitanja koje moramo rješavati'', rekao je.

Bošković napominje kako županija nema novu izvršnu vlast ni u potpunosti konstituiranu zakonodavnu vlast. Kaže kako je više čimbenika za ovakvo stanje.

''HDZ BiH će zajedno sa svim strankama unutar HNS-a pokušati iznaći rješenje te u najkraćem roku pokušati uspostaviti vlast u županiji. Imajući u vidu da SDA ima najviše mandatara unutar bošnjačkih stranaka, prvenstveno ćemo aktivno s njima raditi na tom planu. Mišljenja smo da bi bilo dobro da se ostale stranke uključe u reformske procese u županiji te da tako imamo što širu potporu za odluke koje trebamo donijeti. Vlada koja je u tehničkom mandatu mora raditi u punim kapacitetom. Stava smo da bismo trebali deblokirati zakonodavnu vlast u našoj županiji te tako u punom kapacitetu pokušati rješavati sve probleme u našoj županiji'', kaže Bošković.

Rekao je kako HDZ BiH očekuje da se završi proces unutarstranačkih izbora u bošnjačkim strankama kako bi s druge strane imali sugovornike s političkom težinom radi vrlo bitnih pitanja koja se moraju riješiti.

''Pregovori u vezi nove vlade i dosada su vođeni, očigledno da se nije iznašlo rješenje. Razloge možemo tražiti i u složenosti odnosa i na ostalim razinama vlasti gdje nije uspostavljena vlast. Zbog svih otvorenih problema pokušat ćemo ubrzati ovaj proces te, shodno izbornim rezultatima, vlast uspostaviti u punom kapacitetu'', rekao je, između ostalog, Bošković za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close