Ima ga, nema ga

Što je s 'devedesetkom' u Grudama?

Dodaje se kako su na županijskom odboru HDZ 1990 koji je održan 4. srpnja 2018. godine u Grudama ''jednoglasno usvojeni prijedlozi lista, kako za županijsku, tako i za federalnu razinu''.
Vijesti / Politika | 11. 07. 2018. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako osobni i sitni interesi brišu granice ljudskosti i političke korektnosti vidjeli smo u postupku OO HDZ 1990 Grude koji je u jednom dnevnom listu objavio članak pun neistina i laži'', navodi se u reagiranju 'Devedesetke' na tekst objavljen u Večernjem listu u kojem se tvrdi kako je ''HDZ 1990. u Grudama raspušten'' te da su ''svi članovi napustili stranku''.

Govoreći o ''napadima u režimskim medijima'', HDZ 1990 navodi da se u članku navodi kako se ugasio jedan od jačih ogranaka HDZ 1990 te kako HDZ 1990 u Skupštini ostaje bez Kluba zastupnika te dato nije točno.

''Klub zastupnika HDZ 1990 nastavlja funkcionirati kao i dosad, bez Velimira Bušića koji nažalost ni tijekom mandata nije osjetio dužnost niti  potrebu sudjelovati u radu skupštinskih odbora niti se javiti bar jedanput za riječ. Navodi se u istom članku kako stranku  napuštaju i dva vijećnika, Ante Grubišić i Zvonimir Spajić, a vrijeme će pokazati postoji li politička trgovina između navedenih vijećnika i vladajuće stranke'', navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako su na županijskom odboru HDZ 1990 koji je održan 4. srpnja 2018. godine u Grudama ''jednoglasno usvojeni prijedlozi lista, kako za županijsku, tako i za federalnu razinu''.

''Napominjemo da su sastanku nazočili svi članovi ŽO iz Gruda, što znači da su prijedlog i podržali. Nositelj Federalne liste u tom prijedlogu bio je Velimir Bušić (Grude). Na prošlim općim izborima 2014. godine  isti je bio nositelj Županijske liste. Postavljamo pitanje sebi, njima i javnosti u kojem je segmentu izigrano spomenuto načelo obzirom da je udovoljeno svim, pa čak i nerealnim, osobnim ambicijama pojedinih Gruđana? Čudne su i nejasne  njihove optužbe, a još čudnije proslavljanje domjenkom raspuštanja OO HDZ 1990 Grude  i propasti ideje u koju se navodno kunu. Nameće se logičan zaključak da je ova aktivnost Gruđana zapravo dogovorena i dirigirana puno prije kreiranja županijskih lista.  Kome smeta HDZ 1990 ? Zna se'', zaključuje Devedesetka.

Naime, u Večernjem listu se navodi kako je u ''ponedjeljak navečer oko 50 članova i simpatizera HDZ-a 1990. u Grudama održalo je sastanak i domjenak, ali ne zbog izlaska na izbore ili početka kampanje, što bi možda bilo logično, nego zbog gašenja stranke u Grudama, ali i prvi put nakon osnivanja 2006. godine gubitkom Kluba zastupnika u Zapadnohercegovačkoj županiji''.

Večernjak navodi kako ''u priopćenju koje potpisuje Općinski odbor Grude HDZ-a 1990. stoji kako se to čini zbog vlastitih ambicija pojedinaca koji svoj interes stavljaju ispred općeg interesa stranke'' te da je za Večernji list potvrdio i jedan od osnivača stranke Velimir Bušić, kao i dojučerašnji predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. u Grudama Ante Grubišić.

''Veliki je to udarac za ovu stranku i da se ne radi o predizbornom vremenu s obzirom na to da je Bušić, inače uspješan gospodarstvenik, bio tu od osnivanja stranke, a HDZ 1990. u Grudama je s koalicijskim partnerima 2010. čak preuzeo i vlast te je bio jedan od jačih ogranaka uopće. Ali, sada je sve to stvar neke ljepše prošlosti'', navodi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close