''Istina o pravosuđu...''

Stižu osude na oslobađajuću presudu Oriću

''Ovo je jedna u nizu brojnih presuda pravosuđa BiH koja ruši pravdu, istinu i pomirenje u ovoj zemlji'', navodi Čubrilović u pisanoj izjavi.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2018. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Birn

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović danas je "najoštrije osudio" oslobađajuću presudu ratnom zapovjedniku Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću koju je izrekao Sud BiH, navodeći da je to nastavak ''selektivnog, politički obojenog, neobjektivnog i nepravednog rada najviših pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine''.

''To je još jedna u nizu brojnih presuda pravosuđa BiH koja ruši pravdu, istinu i pomirenje u ovoj zemlji'', navodi Čubrilović u pisanoj izjavi.


Mišljenja je da je drugostupanjska presuda Oriću ''zacementirala istinu da pravosuđe BiH sudi isključivo pod utjecajem politike uprkos obavezujućim međunarodnim deklaracijama o profesionalnom i pravičnom sudskom postupku i desetljetim bolnim apelima i vapajima obitelji srpskih žrtava da se konačno utvrdi istina o stradanju njihovih najmilijih i da odgovorni za zločine budu adekvatno kažnjeni''.

Tvrdi i da je oslobađajuća presuda Oriću ''potpuni krah pravosudnog sustava BiH koji do temelja ruši proces pomirenja naroda i izgradnje demokratskog društva i vladavine prava''.

Kopirati
Drag cursor here to close