Johann Sattler

Stiže još jedan Austrijanac

Sattler se okušao i u medijskoj djelatnosti jer je od 2008. do 2013. bio direktor izdavačke djelatnosti za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2019. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski diplomat Johann Sattler preuzeo je u ponedjeljak dužnost šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini naslijedivši na tom mjestu Šveđanina Larsa-Gunnara Wigemarka kojemu je istekao mandat, piše Hina.

Sattler je kopije vjerodajnica tijekom dana predao u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i tako postao još jedan Austrijanac na važnim diplomatskim pozicijama u BiH jer će uz dužnost šefa Delegacije EU u BiH, koja je ujedno najveće diplomatsko predstavništvo Unije u svijetu, obnašati i onu posebnog predstavnika EU s izvršnim ovlastima koje uključuju mogućnost nametanja sankcija.

Sattler je studirao je političke znanosti i slavistiku na sveučilištima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi, 2008. doktorirao je na Sveučilištu u Beču. U diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine.

Sattler se okušao i u medijskoj djelatnosti jer je od 2008. do 2013. bio direktor izdavačke djelatnosti za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi.

Radio je i kao zamjenik voditelja Ureda glavnog tajnika pri Ministarstvu vanjskih poslova, bio savjetnik za politička pitanja u austrijskom veleposlanstvu u Washingtonu te član ureda posebnog predstavnika EU za jugoistočnu Europu u Bruxellesu.

Prije toga je tri godine bio na čelu Odjela za Zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču.

Na mjesto šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Sattler stiže iz Albanije gdje je obavljao dužnost veleposlanika Austrije.

Kopirati
Drag cursor here to close