Saslušanje

Štela za listiće: Središnje izborno povjerenstvo skrivalo sukob interesa?!

Iz Ureda za s javnošću SIPA-e nije se nitko javio Feni kako bi dobili opširniju informaciju.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2018. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Irena Hadžiabdić bila je danas na saslušanju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) u svojstvu svjedoka, potvrdila je Feni glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić.

Iz Ureda za odnose s javnošću SIPA-e nije se nitko javio Feni kako bi dobili opširniju informaciju.

Prema izvještajima medija, prije Hadžiabdić saslušani su i ostali članovi Povjerenstva, zbog sumnje da je neko od njih zadržao prijavu o sukobu interesa protiv Ostoje Kremenovića, bivšeg predsjednika i člana Ureda za razmatranje žalbi Agencije za javne nabavke BiH.

''Sve se događalo 2011. godine, kada je protiv Kremenovića podnesena prijava za sukob interesa. SIP tu prijavu nikad nije stavio u proceduru'', kazao je za Žurnal sugovornik uključen u istragu.

Žurnal navodi kako je tri godine kasnije, Ostoja Kremenović odigrao je ključnu ulogu da firma Atlantik, bliska SNSD-u, dobije posao tiskanje glasačkih listića za opće izbore 2014. godine.

Kremenović je bio ministar u prvoj Vladi Milorada Dodika, a kasnije je postao predsjednik Ureda za razmatranje žalbi. Kada je 2014. godine posao tiskanja glasačkih listića dodijelio hrvatskoj firmi Zrinski iz Čakovca, Kremenović je, prema pisanju medija, zajedno s tadašnjim predsjednikom, a današnjim članom SIP-a Brankom Petrićem donio odluku da se usvoji žalba banjalučke firme Atlantik.

''Koliko je situacija bila dovedena do apsurda pokazuje činjenica da je obavijest o prihvaćanju Atlantikove žalbe Kremenović umjesto u SIP poslao u pržionicu kave, a sve je opravdao navodno pogrešno zapisanim brojem faksa. Unatoč svemu, Atlantik je te godine dobio posao štampanja glasačkih listića, a sve je ponovljeno i dvije godine kasnije'', napisao je Žurnal.

Izvor Žurnala uključen u istragu ovog slučaja navodi kako ''postoji sumnja da je Kremenović bio u direktnoj vezi s pojedinim članovima SIP-a  koji su prvo sakrili prijavu o njegovom sukobu interesa, kako bi on kasnije pomogao čelnicima SIP-a da posao tiskanje listića dodijele firmi bliskoj predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku''.

Kopirati
Drag cursor here to close