Burno u Saboru

Stazić o predavanju Kordića: ''Tko bi to drugi organizirao nego Hercegovci''

"U svom govoru mržnje vi ste uvrijedili mene i kao Hercegovca i kao katolika i kao Hrvata, jer to što ste izrazili u kontekstu 'tko bi drugi nego Hercegovci' je čisti rasizam", optužio je Božo Ljubić zastupnika Stazića.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Darko Jelinek / Nenad Stazić

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić osudio je u četvrtak u Saboru organiziranje predavanja osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića u Studentskom domu u Zagrebu, zatraživši očitovanje Studentskog centra, rektora Sveučilišta, Vlade i zagrebačkog nadbiskupa.

"Predavanje je organizirao don Damir Stojić, katolički svećenik, suorganizator je Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a tko bi drugi? U publici je bio očekivano i Joe Šimunić poznat po tome što je na stadionu urlao ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", rekao je Stazić tijekom slobodnog iznošenja stajališta u ime Kluba SDP-a, javlja Hina.

"Kordić je bio predsjednik Tuđmanove paradržave Herceg-Bosne", dodao je Stazić i podsjetio da je u Haagu osuđen na 25 godina zatvora zbog zločina u Ahmićima.

"Kordić je bio i na 'Hodu za život' popularne Željke Markić. Bori se za život nerođene djece, ali mu život rođene muslimanske djece nije značio ništa", rekao je Stazić i poručio kako u normalnim zemljama predavanja drže akademici, profesori i književnici, a u Hrvatskoj to čine ratni zločinci.

Njegovo izlaganje izazvalo je reakciju HDZ-ovaca - Božo Ljubić je ustvrdio da je uvrijedio sve Hercegovce, Ivan Šipić da je uvrijedio Katoličku crkvu, a Ivan Šuker optužio ga je za mržnju prema Hrvatima u BiH, dok mu je predsjedavajući Željko Reiner dodijelio opomenu zbog vrijeđanja stranaka i pojedinaca.

"U svom govoru mržnje vi ste uvrijedili mene i kao Hercegovca i kao katolika i kao Hrvata, jer to što ste izrazili u kontekstu 'tko bi drugi nego Hercegovci' je čisti rasizam", optužio je Ljubić Stazića.

Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku) kazao je kako je Kordić najčasniji čovjek kojeg je ikad upoznao.

"Dok ste vi žderali po švedskim stolovima, on se borio", rekao je Glasnović na što mu je Stazić uzvratio kako on ima medalju Bljesak i spomenicu Domovinskog rata koju mu je dao predsjednik Franjo Tuđman.

Kopirati
Drag cursor here to close