Komentar izbora

State Department: Neka se pobjednici dostojno nose s pobjedom, a gubitnici s porazom

Iz State Departmenta su naglasili da Sjedinjene Američke Države ostaju predane partnerstvu s građanima i vladom Bosne i Hercegovine sve dok rade na sveobuhvatnim izbornim, političkim, društvenim i privrednim reformama.
Vijesti / Politika | 08. 10. 2018. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

State Department pohvalio je građane Bosne i Hercegovine i čestitao im za sudjelovanje na Općim izborima ističući kako ostaju predani cilju da BiH bude stabilna i prosperitetna zemlja.

"Sjedinjene Američke Države dijele zabrinutost oko izbornog procesa koju su izrazili i izborna promatračka misija OSCE-a, međunarodni promatrački timovi i lokalne nevladine organizacije. Izražavamo zabrinutost za regularnost izbora, nepristrasnost posmatrača izbora, ravnopravan pristup medijima i zloupotrebu javnih sredstava. Ta zabrinutost suprotna je izjavama vlasti u BiH o poštenim i transparetnim izborima'', ističe se u priopćenju.

Zbog toga, dodaju, potiču institucije BiH da što prije riješe nedostatke izbornog procesa koje su promatrači OSCE-a uočili.

''Očekujemo da će interesne strane i građani ozbiljno početi raditi na formiranju vlasti i ohrabrujemo pobjednike da budu dostojni u pobjedi, a one koji su izgubili u porazu", navedeno je u priopćenju State Departmenta.

Osim toga, iz State Departmenta su naglasili da Sjedinjene Američke Države ostaju predane partnerstvu s građanima i vladom Bosne i Hercegovine sve dok rade na sveobuhvatnim izbornim, političkim, društvenim i privrednim reformama.

Kopirati
Drag cursor here to close