Nedjeljom u 2

Stanković: Komšić je podnio sportski

Kaže kako napisi pojedinih novinara u Hrvatskoj da se treba ispričati članu bh Predsjedništva mogu biti njihov stav.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2019. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Da li bih ja želio da je BiH građanska država ili ne, to je moja intimna stvar. Ali ono o čemu sam razgovarao s Komšićem je ono što je trenutno na trpezi i pretpostavljam da bi ga  svaki novinar kojeg interesira Željko Komšić i ono što se dešava u BiH pitao'', izjavio je u intervju za portal interview.ba Aleksandar Stanković, urednik emisije 'Nedjeljom u 2' u kojoj je gostovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

''Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Razgovarao sam o javnim stvarima s Komšićem o politici, o tome je li on legitiman član Predsjedništva BiH ili nije. On je to znao'', rekao je Stanković.

Laže kako nema potrebe da provjeri je li napao Komšića.

''Napravio sam više od 700 emisija od kojih je barem jedno 100 takvih. Ponekad pogriješim i to je činjenica, ali u ovom slučaju nisam ništa pogriješio. Pokušavam argumentirano razgovarati sa svakim gostom, tako je bilo i ovaj put s Komšićem. Nekad je emisija oštrija, nekad nije. U ovom dijelu se dogodilo da je bila, ali ništa privatno'', rekao je.

Kaže kako napisi pojedinih novinara u Hrvatskoj da se treba ispričati članu bh Predsjedništva mogu biti njihov stav.

''Ne znam da li mi je zamjerio ali pristojno smo se razišli. Čvrst stisak ruke je imao, čovjek je to mislim podnio sportski. Intimno nemam ništa protiv Komšića, čak smatram da ima i neke dobre karakteristike. Ali ovdje nismo razgovarali o njemu privatno, nego o njemu kao političaru'', rekao je.

Podsjećamo, gostovanje Komšića u jednoj od najpopularnijih emisija HRT-a izazvalo je broje reakcije. Jedni hvale Komšića koji je natjerao Stankovića da pokaže nepoznavanje BiH i loše novinarstvo, drugi čestitaju Stankoviću jer je Komšića ''razvalio'', a treći možda, po savjetu svećenika, emisiju nisu ni gledali jer su televizor iskopčali iz struje.

Kopirati
Drag cursor here to close