Prepušteni sami sebi

Stanje u Bihaću nije sexy

Gradonačelnik Bihaća navodi kako službeni sastanak s ministrom sigurnosti u Vijeću ministara Selmom Cikotićem nije imao.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2020. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutno je u Bihaću oko 3.000 migranata i situacija je izuzetno teška'', izjavio je Srni gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Rekao je kako je jedan broj migranata krenuo za Sarajevo nakon što je prije nekoliko dana izgorio migrantski kamp "Lipa", a oni koji su ostali sami pokušavaju napraviti privremeni smještaj s obzirom na to da nitko od nadležnih nište ne poduzima.

"Prije tri dana podnio sam zahtjev Federalnoj upravi Civilne zaštite da osigura šatore da bi u kampu `Lipa` bili osigurani bilo kakvi uvjeti", pojasnio je Fazlić.

Za ovu situaciju, smatra, grad nije odgovoran, a službeni sastanak s ministrom sigurnosti u Vijeću ministara Selmom Cikotićem nije imao.

"Mi šta radimo, radimo iz humanitarnih razloga i to ćemo nastaviti", rekao je Fazlić i dodao da Crveni križ Bihaća dijeli po jedan obrok dnevno migrantima, te da im se u tome pridružilo i Dansko izbjegličko vijeće.

Fazlić je podsjetio da problem migrantske krize u Bihaću traje godinama, te da nitko ne vodi računa o tome što oni zauzimaju napuštene objekte u gradu.

"Oni su u napuštenom Domu penzionera, Krajina metalu, ima ih u Plješevici prema Hrvatskoj. Nitko ne zna koliko ih ima", rekao je Fazlić.

Smatra neodgovornim povlačenje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i agencije UN, što je nazvao "salonskom humanošću".

"Oni koji se trebaju time baviti izdali su priopćenje i otišli kućama za praznike. Oni trebaju sjesti i tražiti neko rješenje", poručio je Fazlić.

Dodao je kako je Bihać spreman sudjelovati u iznalaženju rješenja iako su jasno poručili da "Bira" ne može biti prihvatni centar za migrante.

Kopirati
Drag cursor here to close