Najavio gradnju nove

Stanivuković se oglasio o rušenju crkve: "U svetinju se ne dira"

Istaknuo je kako će "Grad Banja Luka financijski, moralno i na sve druge načine podržati gradnju nove crkve".
Vijesti / Politika | 07. 06. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, Banja Luka neće, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Poručio je: "U svetinju se ne dira".

Istaknuo je kako će "Grad Banja Luka financijski, moralno i na sve druge načine podržati gradnju nove crkve".

"Ono što nas ohrabruje je činjenica da se naš vjerujući narod, kao i određene pravoslavne fondacije već okupljaju oko takve ideje. Naše je da budemo snažna podrška što i jeste dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj. U svetinje se ne dira. Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade", rekao je Stanivuković.

Kazao je kako "u Banja Luci ima mjesta za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike".

Dodao je i to kako će "Banja Luka obnavljati crkve, katedrale i džamije, a one koje su i do danas bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, a i poslije toga", prenosi N1

"Slava Banje Luke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spase od sve mržnje koja se ukorijenila među nama. Odmah poslije slave radujem se planiranom susretu sa muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od zanimanja za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje čitavom svijetu", zaključio je Stanivuković.

Kopirati
Drag cursor here to close