Prijave

Stanivuković najavio rušenje kafića Dodikove kćerke

Grad je prkosan i ponosan i nema tog čovjeka koji to može zaustaviti”, rekao je Stanivuković.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2021. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draško Stanivuković, gradončelnik Banja Luke, predao je krivičnu prijavu protiv glavnog Urbinističko-građevinskog inspektora RS zbog slučaja ''Kajak''.

Najavio je rušenje "Kajaka" koji u vlasništvu, kako kaže, Dodikovog kuma, te "Agapea" čija je vlasnica Dodikova kćerka, tvrdi Stanivuković.

''Ne odustajemo od pravne države. Zakon je iznad bilo koga. I od kuma, sestrića, roda itd. Mi danas takvu državu nemamo. Inspektor je naredio da se skine traka Grada s nelegalnog objekta na našoj imovini (Kajak, op.a.). To nije normalno. Podnesnena je krivična prijava. Možda se po njoj neće raditi danas ili sutra, ali jednog dana kada se ovo promijeni bit će na tapeti'', rekao je Draško Stanivuković.

Istaknuo je kako će krenuti i u rušenje “Agapea” jer je potpuno nelegalno izgrađeno sve na njemu. Tvrdi da ima rješenje samo za otvorenu baštu, ali da to mjesto to odavno nije, javlja N1.

''Bogu hvala imamo čestite ljudi i građane kojima to ne promiče. Imamo Kajak koji drži Dodikov kum, nelegalno izgrađeni restoran na imovini grada i to ćenmo rušiti. Jer želimo rušiti temelje privatne države. Imate kćerku koja ima nelegalni objekt, sestrića koji ima nelegalne billboarde. Grad je prkosan i ponosan i nema tog čovjeka koji to može zaustaviti”, rekao je Stanivuković.

Kopirati
Drag cursor here to close