Reakcije

''Srpski narod će kazniti Dodikovu izdaju''

Stanić je rekao ''on već duže vremena najavljivao da će Dodik učiniti ovakav potez, ističući da je lider SNSD-a ucijenjen čovjek''.
Vijesti / Politika | 19. 11. 2019. u 16:34 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojim pristankom da Republiku Srpsku odvede u NATO Milorad Dodik se otvoreno stavio protiv srpskog naroda i pokazao da je spreman učiniti sve zarad malo vlasti, izjavio je Miladin Stanić, šef Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kaže da je Dodik potvrdio da mu je, ako treba, prihvatljivo i da promijeni i vjeru zarad vlasti, priopćeno je iz SDS-a.

Ucijenjen čovjek

Stanić je rekao ''on već duže vremena najavljivao da će Dodik učiniti ovakav potez, ističući da je lider SNSD-a ucijenjen čovjek''.

''On zna da je učinio mnogo loših stvari prema Republici Srpskoj i prema partnerima iz svijeta i bio je primoran da to uradi. On je ucijenjena glava i danas je razmišljao ili pukovnik ili pokojnik'', naveo je Stanić.

Tvrdi da ''ovako velika izdaja srpskog naroda neće proći nekažnjeno''.

''Nije srpski narod zaboravio šta je u Otadžbinskom ratu NATO uradio našem narodu u Republici Srpskoj i Hrvatskoj, a nakon toga i u Srbiji'', ustvrdio je Stanić.

Povodom odluka Predsjedništva BiH s ivanredne sjednice, u zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci oglasio se i Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

"Povijesno, vjerovatno najveći prevarant i lažljivac u srpskom narodu, to su pokazala njegova beskrupulozna djela, a o riječima neću govoriti. Ovim je pogazio i Narodnu skupštinu RS, ne samo jednom, nego i desetak puta, posebno kada je spominjao i hvalio se rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti. Od danas ta rezolucija je prazan papir. Pokazao je svoje lice. On je čovjek izuzetno opasnih namjera, sve - samo ne branitelj interesa Republike Srpske, čovjek koji ne preza ni od čega, spreman da pogazi svoj narod", rekao je Borenović optužujući Milorada Dodika da je pristao na članstvo u NATO-u:

"Današnje imenovanje mandatara je u suštini rezultat odluke da se pošalje prvi dokument u Sjeveroatlantski savez, u Brisel, u NATO kojim se aktivira MAP - akcioni plan za članstvo. To je potpuno jasno, to je nešto što nitko ne može osporiti. Republika Srpska odlukom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a ide ka NATO savezu i to su činjenice koje su nesporne."

Šefik Dodik

Borenović je naglasio to da je Milorad Dodik donio odluku kojom Republika Srpska i Bosna i Hercegovina "snažnim, velikim koracima ide u NATO savez", te da je to nezaustavljiv put - "odluka koja se neće više moći osporiti."

"O tome najbolje govori pokušaj da Milorada Džaferovića, prije nekoliko minuta, opravda Šefika Dodika. Pokazuje da je Šefik Dodik pristao na ono što je od njega tražio Milorad Džaferović i pokazuje svu licemjernost i dvoličnost do jučer velikog baje, a od danas malog miša", rekao je Borenović, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close