Europa u Banja Luci

Srpska želi europski put

Dodik je istaknuo da RS uspješno provodi sve obveze iz Reformske agende.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2018. u 13:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Republika Srpska podržava put europskih integracija, te želi da njezina suradnja s Europom ide kroz mehanizam koordinacije'', rekao je entitetski predsjednik Milorad Dodik tijekom razgovora sa šefom Delegacije Europske unije u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Usvojeni mehanizam koordinacije kreiran je, kako je dodao, prema najboljim europskim praksama i znači prihvaćanje nadležnosti RS-a predviđenih ustavom.

Dodik je istaknuo da RS uspješno provodi sve obveze iz Reformske agende.

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini upoznao je danas i predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović da je postupak izrade mišljenja Europske komisije na odgovore na Upitnik Europske komisije, koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sustava koordinacije, pri kraju, te da se u nastupajućem razdoblju može očekivati i njegovo službeno predstavljanje.

Na sastanku u Banja Luci Wigemark i Cvijanović su ocijenili da se realizacija Reformske agende u RS odvija u skladu s predviđenom dinamikom, te da reformski zahvati koje provodi entitetska vlada daju pozitivne rezultate, o čemu svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji. 

Razmijenili su mišljenje i o aktivnostima koje se provode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, te se suglasili da sustav koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti europskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći Europske unije IPA 2, priopćeno je iz Vlade RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close